Voor bedrijven

Werk samen in het BIC-LAB aan  experimenten die nieuwe waardevolle oplossingen en producten opleveren.

Iets voor jouw bedrijf?

Het is altijd erg lastig om binnen een bestaande organisatie over een compleet nieuw businessmodel na te denken. Dat heeft te maken met het feit dat we als mensen nieuwe ontwikkelingen altijd beoordelen vanuit een referentiekader dat is opgebouwd uit ervaringen uit het verleden. En dat maakt het echte “out-of-the-box” denken voor veel mensen erg lastig. Dit gevoel wordt verstrekt doordat je bij innovatie altijd iets (bestaands) verliest en dat is iets waar we als mensen een natuurlijke aversie tegen hebben. Kortom: voor een écht andere kijk is het bijna noodzakelijk dat je een externe partij met een frisse blik naar je organisatie/bedrijf laat kijken.

Laat je bedrijf of startup groeien met advies gebaseerd op praktijkervaring van de oprichters en exploitanten van succesvolle SaaS-bedrijven.

Wie gingen je zoal voor?

Onze werkwijze

Codidact organiseert thematische innovatiekringen waar we de toekomst proberen te voorspellen en ideeën ontwikkelen voor platformtechnologieën die deze toekomst dichterbij brengen.

In Deventer helpen we al ruim 5 jaar bedrijven en organisaties met het nadenken over hun huidige businessmodel en begeleiden we bij de eerste stappen op het gebied van nieuwe technologie. Praktisch en laagdrempelig. Vaak starten we met een KIK (Kennis- en Innovatiekring), een door De Gasfabriek ontwikkeld brainstormformat om met een grote groep mensen (tot ca. 20) gestructureerd over nieuwe organisatie- of businessmodellen na te denken. In de regel beginnen we met het formuleren van een 10-jaarsvisie om deze daarna naar de huidige situatie te vertalen. De ervaring leert dat deze opzet de creativiteit van de deelnemers aanspoort en dat er in de regel interessante en praktische aanzetten ontstaan voor nieuwe toekomstmogelijkheden van je organisatie. Dit kunnen de deelnemers van de KIK zelf doen, maar we kunnen ook kijken hoe we dit samen aan kunnen pakken.

Klaar voor de volgende fase?

Mocht je na dit programma de smaak te pakken hebben gekregen en een van de proposities echt naar een volgende fase willen brengen gaan we met jou in gesprek om de scope goed te bepalen. De scope kan variëren van het bouwen van prototypes en Minimum Viable Products (MVP’s), tot het samen opzetten van een nieuwe startup. Op basis daarvan zoeken we de juiste specialisten bij elkaar en maken we een no-nonsense offerte om een kansrijke propositie te vertalen naar een werkbaar model.

Tussen elke fase zit een GO/NO GO moment om te bepalen of we doorgaan naar de volgende fase of dat we een andere richting moeten inslaan. Op deze manier zit je niet ongewild aan ons vast en kun je op elk moment besluiten om uit het traject te stappen als het niet (meer) bij je past.

Wanneer begint jouw bedrijf?

Heb je interesse gekregen om jouw businessmodel ook eens kritisch tegen het licht te houden? En natuurlijk te ontdekken welke rol nieuwe technologie voor jouw organisatie kan betekenen?

Kom gerust een keer langs of neem contact op

De Gasfabriek

Zutphenseweg 6B, Deventer

Apparatengebouw

Kelder

Mail ons

contact@codidact.nl